Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012


ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμα από πού προήλθε το νερό στη γη. Υποθέτουν πως το νερό έχει μεταφερθεί από την σύγκρουση ηλιακών σωμάτων. Διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται να προήλθε από τον Άρη ,τον Ερμή ή την Αφροδίτη επειδή οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές εκεί. Πιθανότατα ογκώδη σώματα γεμάτα με νερό να χτύπησαν τη  γη και έτσι μεταφέρθηκε το νερό στη γη. Από τις περισσότερες έρευνες που έχουν κάνει θεωρούν ότι το νερό προήλθε από τον πλανήτη Δία.
ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού μπορούν να διακριθούν σε φυσικοχημικά, βιοχημικά και μικροβιολογικά. Μπορούν επιπλέον να ταξινομηθούν σε αυτά που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία ή την αισθητική.
Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά: θερμοκρασία, οξύτητα αγωγιμότητα,  θολότητα , οσμή, γεύση κ. α 
Βιοχημικά χαρακτηριστικά: διαλυμένο οξυγόνο , οργανική υλη
Μικροβιολογικά χαρακτηριστικά: μικροοργανισμοί δηλ. βακτήρια μύκητες πρωτόζωα κ. α
ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Όπως πολλές ουσίες, το νερό μπορεί να πάρει μέρος σε πολλές μορφές που γενικά χαρακτηρίζονται από την κατάσταση της ύλης στην οποία βρίσκονται. Η υγρή φάση είναι η πιο συνηθισμένη του νερού στη Γη. Η στερεή φάση του νερού είναι ο «πάγος», η αέρια φάση του νερού είναι γνωστή ως «υδρατμός»Η τέταρτη κατάσταση στην οποία είναι δυνατό να βρεθεί το νερό, αν και σπανίως αφού δεν ανήκει στις κοινές, είναι αυτή του υπερκρίσιμου υγρού .Αυτό συμβαίνει όταν το νερό πετύχει να βρίσκεται ταυτόχρονα στην κρίσιμη θερμοκρασία του (374 oC) και υπό την κρίσιμη πίεσή του (217,75atm). Σε αυτές τις συνθήκες η υγρή και αέρια φάση συνενώνονται σε μια ομογενή ρευστή φάση που διαθέτει ταυτόχρονα ιδιότητες που αντιστοιχούν σε αέρια και υγρά.
ΕΙΔΗ ΝΕΡΟΥ
Α) επιτραπέζιο νερό
Β) φυσικό μεταλλικό
Γ) νερό πηγής
Δ) ελληνικό ή εισαγόμενα
Ε) ιαματικά νερά
Ζ) απιονισμένο νερό
Η) βρόχινο
ΚΥΚΛΟΣ ΝΕΡΟΥ
Το νερό που πίνουμε ανακυκλώνεται συνεχώς , δηλαδή αν το καλοσκεφτούμε πίνουμε το νερό που έπιναν παλαιότερα οι δεινόσαυροι. Ταο νερό ταξιδεύει από τις  θάλασσες και την στεριά στην ατμόσφαιρα και ξανά το ίδιο . Τα νερά που βρίσκονται πάνω στη γη θερμαίνονται και εξατμίζονται . Έτσι το νερό μετατρέπεται σε υδρατμούς. Αυτοί οι υδρατμοί έρχονται σε επαφή με ψύχρες αέριες μάζες και έτσι συμπυκνώνονται και δημιουργούνται τα σύννεφα. Οι υδρατμοί με το βάρος που αποκτούν μετατρέπονται σε βροχή χαλάζι ή χιόνι . Έτσι το νερό που πέφτει περνάει στο υπέδαφος είτε απορροφάτε από τα φυτά είτε συνεχίζει το ταξίδι του προς τη θάλασσα. Αυτή η διαρκής ανακύκλωση ονομάζεται κύκλος νερού.  


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΝΕΡΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου