Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Οι χρησεις του νερου.

Οι χρησεις του νερού

  • 1. ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥΟ άνθρωπος χρειάζεται για 3 κύριες χρήσεις το νερό : για τον εαυτό του, για τη βιομηχανία και για την γεωργία. Είναι εκείνο που έχει ανάγκη ο άνθρωπος περισσότερο από καθετί. Μπορεί να ζήσει πολλές μέρες χωρίς τροφή αλλά θα πεθάνει μέσα σε λίγες μέρες αν του λείψει εντελώς το νερό .Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό.
2. ΓΕΩΡΓΙΑ: Σπουδαία θέση έχει η χρήση του νερού στην γεωργία. Σκοπος της τεχνικης αδρευσης ειναι η συμπληρωσει της βροχοπτωσης για να επιτευχθει η μεγαλυτερη δυνατον παραγωγη.

3. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ακόμα, μεγάλες ποσότητες νερού χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία. Μερικοί βιομηχανικοί κλάδοι δεν είναι πολύ σημαντικοί για την επιβίωση, αλλά χρησιμεύουν για να προσφέρουν στον άνθρωπο υπηρεσίες και αγαθά π.χ ΔΕΗ ΄λιπασματοβιομιχανιες κλπ. Που θεωρούνται σήμερα σαν ένα "σήμα κατατεθέν" του πολιτισμού μας. Αλλοι κλάδοι, βέβαια είναι σημαντικοί όπως π.χ η βιομηχανία ειδών αγροτικού εξοπλισμού και παραγωγής καυσίμων.
  • ΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
    • Tο 5-20% του νερού, που καταναλώνεται καθηµερινά, χρησιµοποιείται από τα νοικοκυριά. Η εύκολη πρόσβαση και η αυξηµένη χρήση του, κυρίως, στον τοµέα της προσωπικής υγιεινής έχει σαν αποτέλεσµα να αυξάνεται χρόνο µε το χρόνο η κατανάλωσή του. Το νερό, που τρέχει από τη βρύση του σπιτιού µας, είναι καθαρό πόσιµο νερό, που όµως χρησιµοποιείται και για χρήσεις, που δεν απαιτείται η τροφοδότηση µε καθαρό πόσιµο νερό.Tο 40% του νερού απορρίπτεται από την τουαλέτα. Η υπόλοιπη ποσότητα χρησιµοποιείται ως εξής:
    • το 25% χρησιµοποιείται στο ντους και στο µπάνιο, το 20% στο πλύσιµο των ρούχων και των πιάτων, το 10% στην κουζίνα και το 5% στο καθάρισµα. . Περίπου 145 λίτρα καταναλώνονται καθηµερινά στην τουαλέτα, το µπάνιο, την περιποίηση του σώµατος, το πλύσιµο ρούχων ή πιάτων, την καθαριότητα του σπιτιού, το πότισµα των λουλουδιών.

    • Όσον αφορά τις χρήσεις του νερού στη χώρα μας, η γεωργία καταναλώνει το 87%, τα νοικοκυριά (αστική χρήση) και ο τουρισμός το 10% και η βιομηχανία το 3%. Οι υψηλές αρδευτικές ανάγκες, ο τουρισμός που αυξάνεται την ξηρή καλοκαιρινή περίοδο, και οι οικιακές ανάγκες ασκούν σημαντική πίεση στα αποθέματα γλυκού νερού





    • Τζενσιλντα: Ομαδα : Νερομπουρμπουληθρες

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου